Wat kun je tegen Hooikoorts doen?

"Hoe kom ik van hooikoorts af?" Een veel gehoorde vraag wanneer de grassen en pollen weer beginnen te bloeien. Homeopatisch is hier heel goed iets tegen te doen. Zoals uit onderstaande casus blijkt.

Een jonge vrouw van 35 jaar heeft al 8 jaar last van hooikoorts. Iedere zomer gebruikt ze hiervoor een anti-allergiemiddel. Tijdens het gebruik van dit middel verergert haar eczeem. Daarnaast heeft ze in die periode soms een beetje last van slaperigheid. Haar hooikoorts klachten zijn de gebruikelijke, zoals branderige, rode en opgezette ogen, veel niezen, proesten en neusverstopping.

Ze is op het goede moment bij mij, als Klassiek Homeopaat ,gekomen, in het vroege voorjaar. We kunnen dus voor het hooikoorts seizoen echt begint met een middel starten. Ik schrijf haar een homeopatisch middel voor en vraag haar om even contact op te nemen rond de tijd dat de hooikoorts in voorgaande jaren het ergst was. Ze vertelt dat de hooikoorts niet terug is gekomen en dat ook haar eczeem nagenoeg verdwenen is. Rest mij niets anders dan haar een fijne zomer te wensen!