Wat kan Homeopathie betekenen voor zwangerschap?

Wat kan homeopathie betekenen voor zwangerschap en zwanger worden? Het antwoord daarop is zo  uniek als de vrouwen wie het betreft. Onderstaand voorbeeld gaat over een jonge vrouw, die in mijn praktijk voor klassieke homepathie  komt, in eerste instantie met buikklachten.

Deze jonge vrouw komt op consult met buikklachten en na inventarisatie blijkt dat de buikklachten verergeren rond de menstruatie . Daarnaast heeft ze via onderzoeken in het ziekenhuis te horen gekregen dat ze endometriose heeft. Tijdens het consult blijkt ook dat ze al 2 jaar bezig is om zwanger te worden. En dat is na diverse onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis nog steeds niet gelukt. Ze is er in haar gedachten iedere dag mee bezig, en heeft er veel verdriet van. Dit levert haar veel stress op.

Alles is slechter rond de menstruatie. Het lijkt wel alsof haar hele leven dan draait om het zwanger worden. Haar inwendige stress resulteert in veel ruzies met haar man en haar omgeving. Ze is erg prikkelbaar en  onplezierig in de omgang.

Na eerst een homeopatisch geneesmiddel, welke haar ondersteunt in haar hormoonhuishouding, te hebben gegeven, komt er veel meer rust in haar. En de daarop volgende menstruaties zijn veel minder heftig. De,  tijdens de homeopatische consulten gegeven, vervolgmiddelen verbeteren haar stemmingen en conditie nog meer tot een meer dan acceptabel niveau.

Het is dan ook erg leuk te kunnen melden dat ik na ongeveer een half jaar een telefoontje van haar ontvang waarin ze blij vertelt dat ze spontaan zwanger is geworden!

Inmiddels heeft ze een prachtige zoon gekregen.