Een voorbeeld over hoofdpijn en homeopathie

Net als het laatste bericht over hooikoorts en homeopathie behandel ik vandaag weer een veel voorkomend probleem, nl. hoofdpijn. Een voorbeeld uit mijn praktijk voor Klassieke Homeopathie: Bij mij komt een van jongen van15 jaar samen met zijn moeder. De jongen is bedachtzaam, denkt goed na voor hij antwoord geeft. Hij zit in de 3e klas van het Gymnasium, en zijn moeder zegt dat hij de beste van de klas is. Hij wil dat graag zijn en het lukt hem ook. De laatste tijd  komt hij, een paar keer per week, met een slecht humeur en hoofdpijn uit school. En hangt dan op de bank.

Na uitvragen en lang denken, vertelt hij dat dat komt na een ruzie met zijn vriend. Die heeft hem laten zitten en dat is heel teleurstellend voor hem. Afspraken kom je na. Dat doet hij zelf en dat verwacht hij ook van anderen. Hij kan moeilijk iets vergeten en vergeven. En dan wordt hij heel erg kwaad.

Hij was van jongs af aan al heel erg met competitie bezig, zegt de moeder. Hij was op jonge leeftijd al een wijs mannetje en een doorvrager, echt een kleine professor. Hij ging pas praten toen hij gelijk hele zinnen kon zeggen. Alles moest gelijk goed zijn. Nog steeds is hij een alles of niets kind. Hij valt op door zijn prestaties en vindt dat fijn. Gaan de dingen goed, dan straalt hij, en anders trekt hij zich terug. Hij wil graag gewaardeerd worden en in het middelpunt van de belangstelling staan. Heeft grote ambities en wordt daardoor wel eens buitengesloten op school. Daar wordt hij somber van. Thuis is het ook vaak moeilijk als hij tegengesproken wordt.

Hij wil de beste zijn en neemt met minder geen genoegen. Voor hem is een specifiek middel passend en dat blijkt ook wanneer hij na 2 maanden weer op consult komt. Hij wil nog wel steeds de beste zijn, maar de hoofdpijn is weg en  voelt zich opgewekter. En hij kan beter los laten dat iemand anders er een andere – voorheen teleurstellende – houding op na houdt.