Overspannen, hoe los ik dat op?

Overspannen, of burn-out, is een veel gehoorde klacht in deze tijd. Overwerkt en te veel doen is wat er meestal echt aan de hand is. Een goed voorbeeld  van wat dit tijdsprobleem illustreert is de volgende casus.

Een vrouw van begin 40 belde mij. Ze is al een paar maanden niet naar haar werk geweest. Ze is al moe als ze er aan denkt. Het gaat niet zo goed op haar werk. Het is erg druk. Ze heeft het gevoel, dat als er daardoor iets fout gaat, zij er de schuld van krijgt. Ze kan zich moeilijk verweren, de woorden die ze zou willen zeggen komen er niet uit. Ze kreeg allerlei klachten in gewrichten. De huisarts schreef haar antibiotica voor maar dit hielp niet. Ze vertelde dat ze al jaren last van hoofdpijn krijgt wanneer er spanningen zijn. De laatste maanden dermate erg dat ze de bank niet meer af komt. Daarnaast heeft ze de laatste tijd vaak last van duizelingen. Haar buik voelt opgeblazen en ze voelt zich misselijk. Ook in de pubertijd heeft ze hier al last van gehad, maar nu is het veel erger. Door de duizeligheid durft ze zelfs de deur niet meer uit. De huisarts adviseerde haar naar een psycholoog te gaan en schreef anti-depressiva voor. Maar helaas verbeterde er niets. Ten einde raad vroeg ze mij om hulp: Kan een Klassiek Homeopaat mij helpen?

Op het spreekuur vroeg ik naar haar jeugd, en zij vertelde mij wat meer over haar achtergrond en kinderjaren. Als kind kreeg ze overal de schuld van en hierdoor heeft ze erg weinig zelfvertrouwen gekregen. Ik schreef haar een homeopatisch middel voor wat goed past bij haar emotionele en lichamelijke klachten. We maakten een afspraak over 4 weken. Na een week belde ze op: De hoofdpijn was verdwenen, maar ze droomde ’s nacht erg veel over vroeger. Het homeopatische middel werkte heel goed. Ik adviseerde haar om zoveel mogelijk van de dromen op te schrijven. Na 4 weken zag ik haar terug in mijn praktijk voor Klassieke Homepathie. Ze voelde zich een stuk beter. De duizeligheid was weg en de hoofdpijn was bijna over. Maar ze had wel meer last van overmatig zweten en een loopneus. Ik vertelde haar dat dat een goed teken was. Het uitscheiden en afscheiden van lichaamsvocht kun je als een soort reiniging van het lichaam zien. We besloten rustig af te wachten.

Na 3 maanden kwam ze weer bij mij langs voor een consult. Het ging goed met haar en ze was weer aan het werk. Ze voelde zich ook sterk genoeg om wat beter voor zichzelf op te komen. Nu een jaar later voelt ze zich nog steeds goed en is haar zelfvertrouwen alleen nog maar meer toegenomen..