Blaasontstekingen verhelpen

Een mooi voorbeeld hoe een bezoek bij een Klassiek Homeopaat bijzonder zinvol kan zijn is het volgende verhaal. Een vrouw van 45 jaar heeft sinds haar 30e regelmatig blaasontsteking, waarvoor ze vaak een antibioticakuur krijgt. De laatste keer werkte de kuur echter niet goed en breidde de ontsteking zich uit. Het gevolg was een nierbekkenontsteking. Door de vele antibioticakuren die ze heeft gehad heeft ze ook behoorlijk last van haar darmen gekregen.

Als ik haar op het spreekuur zie, zit ze al een tijdje in de ziektewet. Ze heeft weinig energie, is lusteloos en down. De huisarts wil antidepressiva voorschrijven, maar daar heeft ze grote weerstand tegen. En daarom heeft ze dus een afspraak bij de klassiek homeopaat gemaakt.

Ik schrijf haar een homeopatisch middel voor en vraag haar over een week te bellen. De darmklachten zijn er nog, maar de urine is weer helder. Daardoor zit ze ook weer wat lekkerder in haar vel. Het gebruik van het middel wordt bijgesteld.

Na 2 maanden zie ik haar weer. Ze voelt zich weer wat beter, is ook niet zo lusteloos meer. Ze wil eigenlijk wel weer voor halve dagen aan het werk. De darmklachten zijn nu ook verbeterd. En de urine is nog steeds helder.

Na een half jaar en een paar consulten en telefoontjes met haar homeopaat en ze heeft geen blaasontsteking meer gehad. Haar darmklachten zijn verdwenen. Alleen met “zwaar” en sterke gekruid eten moet ze nog oppassen. Ze voelt zich goed en werkt weer hele dagen.